salad

       Incepi o dieta, iti faci abonament la sala, te lasi de fumat... Cred ca stii, ca anul acesta vom spune NU la toate obiceiurile proaste...sau nu? (hm, daca esti fumatoare, poate ca ar trebui sa renunti la tigari...!tu poti!). Si mai stim ca majoritatea dintre noi, optam pentru trucuri si scurtaturi, care sa ne ajute a ne imbunatati aspectul si forma fara efort!
  Asa ca, daca ai in minte a-ti imbunatati alimentatia, a fi mai activa si a reduce stresul (toate avem asta in minte), am adunat cateva sfaturi ce iti pot fi de folos!
   
Sa incepem !
     
      Mananca linistita!- Evita sa mananci inaintea calculatorului, televizorului, dedica-ti timpul necesar pentru a manca : respira si incearca sa conectezi cu corpul tau pentru a savora din plin mancarea delicioasa si pentru a constientiza cand esti plina. E un mod de a manca mai putin - si de a te simti mult mai bine tot restul zilei!

    Reinventeaza-te cu supe,ciorbe si ceaiuri!- Cu tot stresul care ne inconjoara, este foarte usor sa ne incheiem ziua cu o pofta invincibila de un pahar de vin, sau sa cadem tentatiei in fata unor gustosi cartofi prajiti! mmm ce bine suna! Dar, poti avea aceeasi senzatie de confort sau chiar mai mare, degustand ceva caldut si sanatos. Cum ar fi o supa sau un ceai (recomandat fara teina). In Statele Unite au redescoperit placerea in a consuma o cana de "consomé de pui"-o supa limpede de pui- si au transformat-o in ultima nebunie alimentara la moda peste ocean!

        Lucreaza intr-un proiect acest sfarsit de saptamana: Alimentatia ta!
Planificand putin, vei reusi sa mananci mai sanatos, si la fel de important, sa economisesti ceva banuti, evitant menu´urile hipercalorice si fast foodurile! Adopta obiceiul tuperwarului(tupper), sau pregateste-ti salate in ambalaje/borcane de sticla. Pregateste orez, sau paste de grau in cantitati mai mari si pastreazale in frigider, combinandu-le in fiecare zi cu legumele tale preferate... si VOILA... un pranz practic si sanatos!! 
In acest fel iti vei putea planifica o alimentatie mult mai echilibrata, evitand o vizita de urgenta in orice local, in cautarea unui sandwich. :)

¿Vrei idei? In urmatoarele postari am sa iti dau niste idei pentru a crea tuperwaruri sanatoase si lejere, si niste salate delicioase perfecte pentru a le lua cu tine la servici.  
    

        Hidrateaza-te!- Am auzit asta de un milion de ori.... Trebuie sa bem apa! A bea cel putin 8 pahare de apa pe zi, te ajuta sa te mentii plina de energie! E bine sa ai la indemana mereu o sticla cu apa, pe birou, in geanta, pe masa si sa incerci sa bei cat de multa in fiecare zi! In acest fel ai sa previi Racelile si Durerile de cap!!


     Scoala-te si umbla!- Este exercitiul cel mai simplu, dar se pare ca este exercitiul cel mai greu! Daca e posibil, uita de masina cand trebuie sa mergi la servici si mergi pe jos, sau utilizeaza transportul public. Coboara una sau 2 statii inaintea destinatiei sau chiar te poti intoarce pe jos acasa, transformand aceasta "obligatie" intr-o plimbare minunata care te va relaxa si te va ajuta sa desconectezi! 


        Inca o serie! (de exercitii)- Cred ca toti si toate suntem "dependenti" de cel putin un serial tv! Dar, unde e scris ca pentru a savura serialul, trebuie sa lenevim pe canapea, mancand cartofi prajiti? Alterneaza aceste vizionari cu altele mai active. In timp ce urmaresti an "enspelea" episod, profita pentru a face o serie de exercitii simple. Sunt exercitii de doar 10 minute, care reusesc sa iti activeze tot corpul!

In urmatoarea postare am sa explic o serie de exercitii de doar 7 minute! La fel poti cauta pe YouTube exercitii usoare pentru a te mentine in forma!


         Binecuvantata to-do list!- De abia a trecut o saptamana de la intoarcerea din vacanta si deja suntem stresati! Se pare ca tehnologia, pe langa faptul ca ne ajuta in multe domenii, ne-a inmultit sarcinile pe care suntem nevoiti sa le indeplinim si Stresul pe care il simtim! Invata sa te organizezi si sa iti planifici ziua. Ceva foarte Comod e o simpla lista de obiective si activitati pe care trebuie sa le indeplinesti in ziua respectiva, astfel permitandu-ti a-ti organiza mult mai bine timpul liber ramas. Putem realiza aceasta lista cu ajutorul telefoanelor inteligente si a aplicatiilor acestora, sau pur si simplu folosind traditionalul carnetel, sau agenda noastra colorata! Ah, evita tendinta de multitasking (in timp ce citesti o postare, sa iti verifici emailul, facebookul si conversezi cu alte persoane). Ce rezultate ne ofera acest multitasking? - Chiar daca ni se pare ca putem castiga in eficienta, reusim doar sa ne stresam si mai mult si sa ne incetinim activitatea...


       Invata a-ti verifica emailul!- Vorbind despre tehnologiile care ne-au complicat viata... Se pare ca ne trezim in fiecare dimineata inundati de "scrisori electronice", care se inmultesc pe parcursul zilei, fara a ne da un respir. Invata a pune anumite limite la mail: stabileste intervale de timp/ore dedicate verificarii emailului, ca de exemplu dimineata inainte de mic dejun, si seara dupa cina. Ai fi in stare?

Daca ai nevoie de sfaturi in legatura cu deconectarea si relazarea zilnica, pot sa iti ofer cateva!


            A te desconecta? E usor!- Cand decizi sa te desconectezi, seara, inainte de a merge la culcare, indeparteaza toate zgomotele tehnologiei: evita verificarea retelelor sociale, al emailului (mai ales daca e cel de la servici!) si in general, desconecteazate de telefonul mobil si lasa-ti calculatorul sa respire. In general, ecranele ne ingreuneaza somnul, aportand un stres in plus la sfarsitul zilei. Nu iti face griji, acele clipuri cu animalute amuzante vor fi si maine acolo, hihi.


           1,2,3...Dormi!- Intr-o lume atat de activa, pana si noaptea, se pare ca a sta treaz e un merit, si ca cu cat mai putine ore dormim, cu atat mai bine. Cum?? Din pacate, rezultatul lipsei orelor de somn este devastator: ne face sa fim foarte iritati, sa ne stresam mult mai usor si sa ne fie foame mult mai des!!! Fii foarte serios/serioasa cu orele tale de somn! Dormi atat cat corpul tau are nevoie (minim 8 ore), dedicand timpul dinnaintea somnului unei activitati care te ajuta a te deconecta, cum ar fi lectura!



Voi cum va organizati timpul? Sper ca a fost de folos aceasta publicare! 
Va doresc un an minunat! 
NU UITA SA TE ABONEZI LA BLOGUL MEU, si sa dai un SHARE pentru ca si prietenii tai sa afle aceste idei!