Pentru parul gras:
 Daca doresti sa iti ingrijesti parul tau gras, si al mentine frumos curat si mai putin gras, nu trebuie sa faci altceva decat sa adaugi la ultima limpezire putin suc de lamaie. O alta metoda pentru a controla excesul de sebum ar fi sa consumam drojdie de bere, interesant nu? O alta solutie ar fi sa ne aplicam mereu ulei (esential) pe pielea capului si a masa, inainte de a ne spala parul!


Un balsam de par natural:
     Daca nu ai la indemana un balsam de par, sau vrei sa incerci cea nou, poti sa incerci cu uleiul de masline. Este un remediu milagros, continand proprietati de descalcire si hidratare. Specialistii ne sfatuiesc sa il aplicam pe parul uscat, inaintea spalarii, uleiul fiind la temperatura camerei. Apoi putem sa realizam un masaj si la radacini cu acest ulei. Doar o data pe saptamana!

Pentru parul uscat:
       Pentru a combate parul uscat, presupun ca stiti ca se recomanda a amesteca 2 galbenusuri de ou, cu o lingurita de Rom si o lingurita de ulei de ricin. Se aplica pe par inainte de spalare, ca o masca (10 min).

Pentru a intari parul:
    Pentru a avea un par mai puternic se recomanda radacina de Brusture. Aplicarea acestei plante ne imbogateste parul si il regenereaza. Punem la inmuiat 100 de gr de radacini uscate de Brusture, o zi inaintea spalarii parului. Le punem intr-o oala cu 5 litrii de apa rece. In ziua spalarii, fierbem timp de 5 minute infuzia. Cu jumatate din aceasta si cu un sampon natural, ne spalam, iar cu restul ne limpezim. La sfarsit trebuie sa ne limpezim cu apa curata din abundenta. 

Pentru a da stralucire parului: 
      Aloe vera e utila ca si balsam, in special fiind aplicata la radacinile parului. Substantele acestei plante au o compozitie chimica asemanatoare ale cheratinei, care este proteina esentiala a parului, intinerindu-l si proportionandu-i proprii nutrienti.
Daca vom utiliza cu regularitate Aloe Vera vom obtine urmatoarele rezultate : un par mai sanatos, stralucitor, elastic si flexibil.
E recomandabil sa ne pieptanam cu perii din par de porc, deoarece ne "deschide" si "relaxeaza" pielea capilara, ajutand ca uleiurile naturale sa ne invaluie parul dandu-i stralucire si lasandu-l neted.


Pentru o stralucire IMEDIATA, putem sa realizam ultima clatire cu apa rece sau bere. Nu va ingrijorati, mirosul de bere dispare cand parul e uscat!

Sper ca v-a fost de folos aceasta postare! Ce trucuri si remedii mai cunoasteti?

La final as vrea sa va sfatuiesc sa va ingrijiti parul si sa nu faceti schimbarile bruste pe care le-am facut eu deoarece parul are mult de suferit.
                                     O zi frumoasa!